|
BENİM ŞİMAL YIDIZIM
|
|
04-12-2010, 07:28 PM
(En son düzenleme: 04-12-2010 07:30 PM Genç Türk.)
|
|||
|
|||
|
BENİM ŞİMAL YIDIZIM
BENİM ŞİMAL YIDIZIM
Başbuğlarım Mustafa Kemal’den Alparslan Türkeş’ten Ülküyü öğrendim Onları tanıdım Ülküye gönül verdim Sevdalındım. Bu aşkla deli, divane oldum Yollara düştüm İller gezdim Rastladığım çağlayanlara sordum; Nehirlerle, yellere, sordum Bilemediler… Uçan kuşlara sordum Şu kardelen çiçeğine sor dediler… Mecnun oldum, Dağlar dolaştım Yaylalara ulaştım Kayalar arasında bulduğum Kardelen çiçeğine sordum Kardelen çiçeği, Bozkurt’a sor dedi Yunus oldum ormanlarda, Dergâhlarda aradım Mevlana’yla ruhlarda aradım Bozkurtu gök kubbenin ufkunda aradım Bulutlar, hilale sor dediler; Sordum… Hilal, üçler, yediler, kırklara sor dedi Onlara da sordum… Üçler, yediler, kırklar şimal yıldızına sor dediler Şimal yıldızı dedi ki: Yunus’a, Mevlana’ya sor. Onlara sordum Bana; “Başbuğ, senin şimal yıldızındı,” dediler Sevinçten gözlerim pınar oldu Kalbim pır pır uçar oldu Demek ki benim “Şimal Yıldızım” Ulu Hakan’ım Başbuğmuş… Secdeye kapandım Şükür ettim Rabbime Dualar ettim, beni bu kutlu yoldan ayırma diye (Türkiye.12.04.2010) Muzaffer Önler Elazığ |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
|
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım